«

»

Bře 21

Dobýt Toronto se nepovedlo a sen o Play-Off se pomalu rozplývá

Výhrou v normální hrací době se Tampa Bay mohla vrátit zpět do bojů o Play-off. Bohužel se tak nestalo a nyní můžeme s definitivní platností prohlásit, že Tampa bude při uzávěrce přestupů prodávat. Respektive bude v situaci, kdy generální manažer Blesků Steve Yzerman bude hledat vhodné hráče pro doplnění kádru.

Nelze očekávat, že s UFA hráči jako Marc-André Bergeron nebo Pierre-Cedric Labrie posílíme tým na příští sezónu. Můžeme očekávat výměny typologicky podobné té loňské Aulieho za Ashtona, tedy doplnění obrany za prospecta do útoku, kterých mají Lightning na rozdávání.

Zápas to byl tradiční. Bolts opět nehráli celých 60 minut, špatně bránili a nevykrývali prostor. Těžko vinit Mathieu Garona. Tampa své nadějné situace využít nedokázala (3x přečíslení 2 na 1) a tak byla díky své bídné defenzivní hře logicky potrestána. Asi by bylo naivní očekávat, že chytneme nějakou vítěznou sérii s více než pěti nováčky v sestavě, nicméně hrubky dělá tým stále stejné, ať už hrají nováčci či veteráni. Guy Boucher a spol. nejsou schopni tyto chyby eliminovat. Je až neuvěřitelné, že tým s takovou soupiskou se nachází až na chvostu slabé Východní konference. Steve Yzerman má rozhodně o čem přemýšlet. Je skutečně Guy Boucher tím pravým mužem? Nebyl byl Lindy Ruff či Jon Cooper lepším řešením?

Anders Lindbäck je mimo na dobu neurčitou s poraněným kotníkem. Přidal se tak k dlouhodobým marodům Malonovi a Lecavalierovi. Naopak Benoit Pouliot by mohl nastoupit již v sobotu.

1. třetina
TOR 06:56 Joffrey Lupul (3) Nazem Kadri (17) Carl Gunnarsson (9)
2. třetina
TOR 00:52 Dion Phaneuf (5) Carl Gunnarsson (10) Nazem Kadri (18)
TOR 06:53 Tyler Bozak (8) Phil Kessel (18) Mark Fraser (6)
TOR 07:22 Nikolai Kulemin (4) Nazem Kadri (19) Joffrey Lupul (1)
3. třetina
TBL 07:44 Radko Gudas (1) Pierre-Cedric Labrie (1) B.J. Crombeen (6)
TBL 17:02 Cory Conacher (8) Tyler Johnson (3) Martin St. Louis (32)

 

Střely TM PP Hity Buly BS
TBL 28 11 0/4 35 24 14
TOR 26 15 0/2 46 29 18