«

»

Bře 22

Tvrdá rána pro Bolts – Anders Lindbäck je mimo hru na neurčito

Už je tomu tak, marodka Tampy Bay má dalšího člena. Po Lecavalierovi, Pouliotovi a Malonovi přibývá další důležitý hráč a v tomto případě jde možná o jednoho z nejdůležitějších. Jedná se o gólmana Anderse Lindbäcka. Ten střídal Mathieu Garona ve středečním utkání proti Torontu, vypjatý zápas však nedochytal.

Lindbäckovi se v posledních dvou týdnech náramně dařilo. Vybojoval několik důležitých výher a stával se oporou brankoviště. Snaha zachránit zápas s Maple Leafs se mu ale stala osudnou. Ve třetí třetině se zranil a musel za pomoci týmových lékařů opustit hrací plochu. Klub těsně po zápase vydal zprávu, ve které byl Lindbäck zapsán jen s lehkým zraněním v dolní části těla a absencí ze dne na den. V tu chvíli ještě nikdo netušil, jak moc se vedení mýlilo.

Až ve čtvrtek odpoledne se Anders podrobil důkladnějšímu vyšetření a výsledek nebyl dobrý. Lékaři mu diagnostikovali podvrtnutí kotníku, což ho vyřadí ze hry na dobu neurčitou. Klub ho okamžitě zapsal na listinu zraněných hráčů (injured reserve), kam se umísťují jen ti, kteří nebudou hrát minimálně sedm dnů. Je jasné, že u Lindbäcka půjde o delší dobu. V tuto chvíli je to pro Lightning neskutečná rána pod pás.

Anders se zranil při přesouvání k tyčce, když zasahoval proti úniku Nazema Kadriho. Jeho čepel brusle zasáhla tyč brány a Lindbäck ucítil jen lupnutí v kotníku. Švédský velikán opustil stadión ve vycházkové obuvi a novinářům sdělil, že se cítí docela dobře, nicméně kotník je vysoce podvrtnutý a zotavení bude trochu ošemetné. Yzerman nečekal ani chvilku a okamžitě povolal ze Syracuse Crunch brankáře Cédricka Desjardinse, jenž už letos zasahoval při absenci Mathieu Garona.

Lindbäck je nyní čtvrtým hráčem Blesků, jenž byl zapsán na listinu zraněných hráčů. Dalšími jsou útočníci Vincent Lecavalier (chodidlo), Ryan Malone (rameno) a Benoit Pouliot (ruka). Posledně jmenovaný je naštěstí velmi blízko návratu. Do sestavy by mohl zavítat už v polovině příštího týdne. Manažer Steve Yzerman ale nic neponechá náhodě a proto povolal do hlavního týmu podruhé v tomto roce slovenského forvarda Richarda Pánika. Enkláva mladíků ze Syracuse se začíná velmi rychle rozrůstat.

Ztráta Lindbäcka bude mít pro Tampu Bay nedozírné následky a boj o Play-Off je víceméně ztracený. Nepodceňujeme kvality Cédricka Desjardinse, talentu Lindbäcka se ale přece jenom rovnat nemůže. Na Garona bude pravděpodobně opět vyvíjen větší tlak, což by nebylo z pohledu jeho chatrných třísel příliš dobré řešení.