«

»

Srp 12

Profil: 12. Keith Aulie

Pro většinu fanoušků to byl tehdy šok, když se powerforvard Carter Ashton, útočná budoucnost Bolts, stěhoval do Toronta a opačným směrem k nám přišel zadák Keith Aulie, jehož jméno většina slyšela poprvé. Yzerman sáhl tam, kde bylo třeba, bota nás tlačila v defenzívě.

Aulie byl výběrem Calgary Flames, na řadu se dostal pozdě, až ve čtvrtém kole draftu 2007. Za Plameny si neodbyl jediný start, když pak figuroval ve výměně s Torontem, kam putoval s Dionem Phaneufem. Ani za Maple Leafs toho moc neodehrál, často se přesouval z farmy do hlavního týmu a zase naopak. Jediné, co od Aulieho nemůžete očekávat, jsou body. Je to klasický defenzivní „stay-at-home“ bek, ve volném překladu obránce, který zůstává doma, respektive ve vlastním pásmu. Do ofenzívy se nevrhá, nemá proč, jeho prací je odklízet protihráče a puky z brankoviště, rozdávat hity a pustit je do co nejméně šancí.

Jeho největší výhodou je obrovská velikost, síla a schopnost číst hru a přizpůsobit se jí. Svou velikost používá v kritických defenzivních situacích, kterou v případě potřeby dokáže maximalizovat. Hraje velmi klidně a bezpečně, navíc na tak velkého hráče bruslí skutečně dobře. Kromě toho je schopen strávit velkou spoustu času na ledě.

Kupodivu dostatečně nevyužívá svou velikost. Občas by mohl přitvrdit. Musí zdokonalit svou koordinaci a konzistenci v jednotlivých zápasech. Ideální není ani jeho rozhodování s pukem, toto všechno musí zlepšit, pokud chce naplno prorazit v NHL.

Pozice: obránce
Střílí: levou
Narozen: 11. červenec 1989
Věk: 23
Výška: 198 cm
Váha: 97 kg
Země: Kanada
Získán: Výměnou od Maple Leafs 27.března 2012
Projektován jako: defenzivní shutdown obránce