«

»

Srp 04

Profil: 21. Jake Dotchin

Obrovitý bek, jehož hlavním cílem a také úkolem je donutit soupeřovi hráče přičichnout si k ledu. Málokoho přes sebe pustí a komu se to nepodaří, velmi často se sbírá z ledu jako by právě narazil v plné rychlosti do druhého mantinelu. Jakeovi tohle jde, stále jsou ale věci, které je třeba zlepšit.

Minulý rok byl jeho první v juniorské soutěži Ontario Hockey League. Za tým Owen Sound Attack nastoupil k 64 zápasům, nevedl si nijak špatně, vstřelil tři branky a přidal šestnáct asistencí, mančaftu ale především pomáhal svou defenzivní hrou. Pokud Dotchinovi něco jde, tak je to rozdávání hitů protihráčům, než zakládání protiútoků.

Tenhle vzrostlý klučina je velmi silný v horní části těla, pravidelně proto posílá k ledu i poměrně silné útočníky. Hraje fyzicky co to jen jde, ve svém obranném pásmu se pohybuje dobře, pozičně skvělý ale hlavně umí kvalitně číst hru a předpokládat tak tah protihráče. Vykazuje překvapivě silnou trpělivost s pukem a ochotu podržet ho a pokusit se i rozehrát hru. Má skutečně tvrdou střelu z první, s přesností je to už ale horší. Jeho hra je stabilní, na modré čáře mezi obránci si dokáže přihrávat opravdu dobře, ukazuje ale, že delší přihrávky z pásma mu dělají značný problém.

V bruslení se výrazně zlepšil, stále to ale není dostatečně natolik, aby mohl být prohlášen za kvalitního bruslaře. K tomu se vztahuje i jeho malá rychlost, vzhledem k ostatním hráčům je opravdu pomalý. Jak bylo zmíněno dříve, má nepřesné dlouhé rozehrávky, takže pro Dotchina je toto další bod pro zlepšení.

Pozice: obránce
Střílí: pravou
Narozen: 24. březen 1994
Věk: 18
Výška: 190 cm
Váha: 101 kg
Země: Kanada
Získán: Draftován v 6. kole draftu 2012 (161. celkově)
Projektován jako: fyzický depth obránce