«

»

Dub 10

Conacher a Bishop se představí poprvé proti svým bývalým týmům

Tampa už víceméně jen dohrává letošní sezónu. Prohra proti Capitals znamenala velmi významnou ztrátu a protlačit se do Play-Off je v tuto chvíli už takřka nemožné. Dnes můžou Lightning maximálně ztížit Otawě pozici v postupové osmičce. Zápas bude mít hlavní náboj v návratu Coryho Conachera v dresu soupeře.

Ben Bishop se může těšit na svůj čtvrtý start v řadě ale více pravděpodobně na Ottawu Senators, ve které ještě před pár týdny působil. Matt Taormina si vyzkoušel dres Blesků jen na dva zápasy a už je zpátky na farmě v Syracuse. Svůj debut v NHL si dnes odehraje talentovaný zadák Mark Barberio, který dostal šanci díky absenci Victora Hedmana. Jak je již z předešlé věty patrné, Hedman je ještě dnes mimo hru. Podobně jako Lecavalier i Ryan Malone uskuteční předčasný návrat. Dnes trénoval v regulérním dresu naplno a očekává se, že dnes nastoupí do zápasu.

Mezi zdravé náhradníky proto přibude i jeden z dvojice Crombeen-Pánik. Hlavní kouč Jon Cooper se rozhodne až těsně před zápasem, koho nakonec posadí. Nicméně Dana Tyrell se do hry ještě nedostane. Pierre-Cedric Labrie se stále zotavuje ze zranění.

Senátorům se do branky vrátila opora Craig Anderson. Cory Conacher se dnes poprvé představí proti nám, proto můžeme očekávat zvýšenou motivaci. Ottawě však stále chybí centr Jason Spezza (problémy se zády), český křídelník Milan Michálek (zranění kolene), hvězdný obránce Erik Karlsson (poraněná achilovka) a další bek Jared Cowen.

TAMPA BAY LIGHTNING
Alexander Killorn – Steven Stamkos – Martin St. Louis
Benoit Pouliot – Vincent Lecavalier – Teddy Purcell
Richard Pánik – Tyler Johnson – Brett Connolly
B.J. Crombeen – Nate Thompson – Tom Pyatt

Sami Salo – Eric Brewer
Matt Carle – Radko Gudas
Mark Barberio – Keith Aulie

Ben Bishop

OTTAWA SENATORS
Guillaume Latendresse – Kyle Turris – Daniel Alfredsson
Cory Conacher – Mika Zibanejad – Jakob Silfverberg
Colin Greening – Zack Smith – Chris Neil
Matt Kassian – Peter Regin – Erik Condra

Patrick Wiercioch – Sergei Gonchar
Marc Methot – Eric Gryba
Chris Phillips – Andre Benoit

Craig Anderson