«

»

Dub 03

Zápas, který by mohl rozhodnout o postoji Yzermana při uzávěrce přestupů

Pro Steva Yzermana bude tento zápas docela klíčový. Pokud Lightning vyhrají a ukážou, že jsou schopni postoupit do Play-Off, mohl by se Yzerman rozhlédnout po nějakých posilách. V opačném případě by na západě Floridy došlo k menšímu výprodeji. Uzávěrka přestupů skončí jen několik hodin po zápasu s Panthers.

Brankoviště obsadí znovu zkušený veterán Mathieu Garon. Po předešlém utkání bude muset napravit svou pověst. Týmu nadále chybí Ryan Malone, Vincent Lecavalier a Anders Lindbäck. Do Syracuse Crunch byl přesunut útočník Dana Tyrell a jeho místo obsadil povolaný Mike Angelidis. Nebude hrát ani suspendovaný centr Nate Thompson, který si odpykává dvouzápasový trest za hit na Matta D’Agostiniho.

Zdravým náhradníkem už nebude Marc-André Bergeron, jelikož je od dnešního dne členem defenzívy Caroliny Hurricanes. Navrátilec Adam Hall ještě není v Tampě, hrát tedy rozhodně nebude. Na střídačce tedy zůstane pouze Pierre-Cedric Labrie. Kouč Jon Cooper se až těsně před zápasem rozhodne, zda nasadí do utkání sedm obránců, či jen šest.

Panteři budou sázet na talentovaného Jacoba Markstroma. Početná marodka disponuje jmény jako Kris Versteeg (mimo do konce sezóny po operaci kolene), Ed Jovanovski (mimo do konce sezóny po operaci třísel), Jose Theodore (mimo s poraněnými třísly), Stephen Weiss (mimo do konce sezóny po operaci zápěstí), Jack Skille (mimo se zraněním v horní části těla) a Drew Shore (nespecifikované zranění). Absence spousty klíčových hráčů. Pro Tampu by to mělo být lehké a povinné vítězství.

TAMPA BAY LIGHTNING
Alexander Killorn – Steven Stamkos – Martin St. Louis
Cory Conacher – Tyler Johnson – Teddy Purcell
Ondřej Palát – Tom Pyatt – Benoit Pouliot
B.J. Crombeen – Mike Angelidis – Richard Pánik

Sami Salo – Victor Hedman
Radko Gudas – Matt Carle
Keith Aulie – Eric Brewer

Mathieu Garon

FLORIDA PANTHERS
Jonathan Huberdeau – Shawn Matthias – Peter Mueller
Tomas Fleischmann – Marcel Goc – Tomas Kopecky
Scottie Upshall – Greg Rallo – Mike Santorelli
Quinton Howden – Jerred Smithson – George Parros

Brian Campbell – Tyson Strachan
Filip Kuba – Dmitry Kulikov
T.J. Brennan – Erik Gudbranson

Jacob Markstrom