«

»

Bře 24

Zápas, který stál kouče Bouchera místo

Poslední kapka. Tampa se opět prezentovala hrůzostrašnou hrou ve vlastním obranném pásmu a po zásluze prohrála 1. třetinu vysoko 4:0. Ottawa se následně snažila zbytek zápasu kontrolovat. I přesto byly ve 2. třetině k vidění šance na obou stranách, střídající Cédrick Desjardins se prezentoval velmi kvalitním výkonem.

Dost možná zachránil Tampu od mnohem většího brankového přídělu. Bolts zapli až ve 3. třetině, ovšem to už bylo pozdě. Mladíci jako Tyler Johnson či Richard Pánik totálně přejeli veterány týmu, kteří hráli bez chuti a zájmu.

Guy Boucher zcela evidentně ztratil kontrolu nad týmem, ranní odvolání tedy bylo pouze logickým vyústěním zoufalé situace, o které se mluvilo již delší dobu. Ačkoliv v předchozích dvou sezonách odváděl mladý kouč dobrou práci, v té letošní to nefungovalo. Hra byla chaotická, bez herního systému, soupeři se až s příliš velkou lehkostí dostávali do střeleckých příležitostí. Stěží byste v rámci NHL hledali hůře bránici tým. Řada veteránů hrála pod své možnosti (Brewer, Purcell, Malone, poslední dobou i St.Louis), nefungovala ani přesilovka, kterou měl na starosti právě hlavní kouč Tampy. Plusem byli pouze mladíci, kteří se asi nestihli nakazit marností, která potkala většinu hráčů.

Z mého pohledu Boucherovi zlomil vaz zejména fakt, že tým nebyl dlouhodobě schopen odehrát celých 60 minut, dobrým výkonem se prezentoval vždy pouze 10-20 minut za zápas, což na body pochopitelně stačilo málokdy. Soupiska týmu je mnohem lepší než loni, kdy jsme v sestavě museli zkousnout Rolosona, Gervaise, Kubinu, Shannona a další, ale ačkoliv to zní neuvěřitelně, letos máme náběh na méně bodů. Nezbývá než popřát Guyi Boucherovi hodně štěstí, rozhodně se jedná o dobrého kouče, ale někdy to holt dojde do fáze, kdy změna na lavičce je nutná. Dnešní zápas ve Winnipegu odkoučují asistenti Lacroix, Raymond a Thomas (první dva by měli být odvoláni později). Nový kouč by měl být oznámen do 24 hodin.

1. třetina
OTT 12:49 Jakob Silfverberg (8) Marc Methot (4)
OTT 14:29 Eric Gryba (1) Kyle Turris (12) Marc Methot (5)
OTT 17:01 Guillaume Latendresse (4) Jakob Silfverberg (5) Mika Zibanejad (6)
OTT 19:50 Daniel Alfredsson (7) Patrick Wiercioch (11) Sergei Gonchar (20) PP
2. třetina
- - - - -
3. třetina
TBL 11:37 Tyler Johnson (2) Eric Brewer (5) Richard Pánik (1)
TBL 13:53 Tyler Johnson (3) Matt Carle (8)
TBL 18:01 Teddy Purcell (7) Victor Hedman (11) Sami Salo (11)
OTT 19:39 Daniel Alfredsson (8) Kyle Turris (13) Colin Greening (8) EN

 

Střely TM PP Hity Buly BS
TBL 32 26 0/4 42 27 13
OTT 31 30 0/2 32 22 18