«

»

Bře 23

Senators i přes spoustu zranění představují nebezpečný tým

Senators jsou na tom v jistých směrech stejně jako Lightning. Chybí jim několik klíčových hráčů, zranění se objevují čím dál tím častěji. Hlavní rozdíl je ale v tom, že Ottawa má zatím pevnou pozici v postupové osmičce a Tampa se nachází na dně celé NHL. Bodový rozdíl mezi těmito celky tvoří neuvěřitelných jedenáct bodů.

Mathieu Garon je v tuto chvíli hlavním gólmanem Blesků, není proto divu, že přednost dostal on. Týmu chybí kromě Anderse Lindbäcka hned několik kvalitních útočníků. Jmenovitě jde o Lecavaliera, Malona a Pouliota. Benoit měl velkou šanci vrátit se do hry už tento víkend, nejspíš ale dostane zelenou až v polovině následujícího týdne. Minimálně ještě dnes nebude hrát. S povolaným Richardem Pánikem se bijec Pierre-Cedric Labrie dostal zpátky mezi zdravé náhradníky. Další změny v sestavě se neočekávají.

Senátorům stále chybí centr Jason Spezza, zadák Jared Cowen a český křídelník Milan Michálek. Mimo hru do konce sezóny je hvězda Erik Karlsson a také jednička týmu Craig Anderson se potýká se zraněním. Zdravým náhradníkem je forvard Kaspars Daugavins a místo něj si zahraje David Dziurzynski. Do sestavy se vrací dva obránci Sergein Gonchar a Marc Methot. Chytat bude brankář Robin Lehner.

TAMPA BAY LIGHTNING
Alexander Killorn – Steven Stamkos – Martin St. Louis
Cory Conacher – Nate Thompson – Teddy Purcell
Ondřej Palát – Tyler Johnson – Richard Pánik
Dana Tyrell – Tom Pyatt – B.J. Crombeen

Sami Salo – Victor Hedman
Radko Gudas – Matt Carle
Keith Aulie – Eric Brewer

Mathieu Garon

OTTAWA SENATORS
Guillaume Latendresse – Zack Smith – Daniel Alfredsson
Colin Greening – Kyle Turris – Jakob Silfverberg
David Dziurzynski – Mika Zibanejad – Chris Neil
Matt Kassian – Peter Regin – Erik Condra

Sergei Gonchar – Patrick Wiercioch
Chris Phillips – Eric Gryba
Andre Benoit – Mike Lundin

Robin Lehner