«

»

Srp 24

Debut za Slovan si odchytal Jaro Janus – blýskl se shutoutem

Před čtrnácti dny podepsal Jaroslav Janus zkušební kontrakt se slovenským klubem HC Slovan Bratislava, který je součástí ligy KHL a dnes odehrál další zápas na European Trophy. Janus byl nucen opustit Severní Ameriku z důvodu přetlaku kvalitních gólmanů.

Takzvaný try-out Janusovi vyprší na konci srpna, do té doby se chce porvat o místo v sestavě Slovanu Bratislava. Dnes dostal první příležitost ukázat, co v něm je, proti finskému klubu JYP Jyväskylä, který mimochodem byl letošním šampiónem finské nejvyšší soutěže. Jen malé doplnění, byl to právě Riku Helenius, jenž JYP dovedl k titulu, dnes se jeho bývalý tým skláněl před Janusem.

V samotném zápase Janus předvedl několik fantastických zákroků, za svá záda nepropustil žádnou ze soupeřových 29 střel. Svým výkonem si zasloužil vyhlášení druhé hvězdy zápasu. Celkový výsledek byl jednoznačný pro Slovan, JYP totiž rozdrtili hladce 5:0.

Janus pravděpodobně dostane další příležitosti, podobné výkony by mu měly zajistit místo v hlavním týmu Slovanu. Faktem je, že v KHL má práva na Januse tým Lokomotiv Jaroslavl, klub mu ale dovolil hrát kdekoliv bude chtít. My můžeme akorát popřát Janusovi mnoho štěstí a úspěchů v Evropě. V budoucnu by se teoreticky mohl objevit i v dresu Blesků.