«

»

Srp 23

Profil: 4. J.T. Brown

Podobný příběh jako Conacher, s tím rozdílem, že z univerzity okamžitě nastoupil do NHL. Další nedraftovaný „mrňous“, jenž má potenciál být platným hráčem v hlavním týmu. Pokud v kempu výrazně nezklame, měl by mít místo v sestavě jisté. Šance má na to obrovské.

Brownovi pro vstup do NHL stačili pouze necelé dva roky v lize univerzit NCAA. Za tým Minnesota-Duluth odehrál celkem 71 zápasů, ve kterých si připsal na konto 84 bodů (40+44). Před koncem sezóny o jeho služby mělo zájem několik týmů, Brown se však rozhodl podepsat smlouvu s námi. Do konce ročníku stihl nastoupit ke svým prvním pěti utkáním v NHL – zaznamenal první bod v podobě asistence. Debut v nejlepší lize světa mu umožnil i premiéru v americké reprezentaci. Po boku spoluhráče z Tampy Natea Thompsona odehrál šest zápasů, do statistik se mu započítala jedna branka a asistence.

Hraje ve vysokém tempu, díky jeho skvělé rychlosti a obdivuhodné energii, kterou vkládá do každého střídání. Je malý ale i tak vykazuje průměrnou fyzickou hru, na ledě má dobrou pracovní morálku a je ochotný používat své tělo ke střetům s přiměřeně stejně vysokými hráči. Má dobrou střelu s příklepem, obecně je to velmi kompletní hráč.

Na univerzitě hrál fyzický styl hokeje, otázkou tedy je, jestli to dokáže přenést i do NHL. Přes léto by Brown mohl přibral na váze a zesílit, proti o hlavu větším soupeřům se mu to bude bezpochyby hodit.

Pozice: pravé křídlo
Střílí: pravou
Narozen: 2. července 1990
Věk: 22
Výška: 178 cm
Váha: 78 kg
Země: Spojené státy americké
Získán: Podepsán jako volný hráč 28.března 2012
Projektován jako: skórující křídlo