«

»

Srp 16

Profil: 7. Alexander Killorn

Po draftování v roce 2007 upadl Killorn lehce do zapomnění. Léta dřiny mu ale, zdá se, vynesly kýžené ovoce. Tenhle šikovný centr nemá v úmyslu spokojit se pouze s farmou, svým tempem zlepšování si brousí zuby na post v hlavním týmu. Kolik let mu to ještě potrvá?

Jako několik dalších hráčů z Norfolku Admirals v minulém roce, i Killorn byl v AHL zelenáčem. Čtyři roky tvrdého makání v univerzitní soutěži NCAA za Harvard se dostal před brány samotné nejvyšší hokejové soutěže. Do Norfolku nahlédl až v závěru sezóny, ze základní části stihl odehrát jen deset utkání, v nichž zaznamenal šest bodů (2+4). Killorn má potenciál na to být centrem druhé řady na úrovni NHL, ale to bude trvat ještě roky vývoje, zejména fyzického, aby dosáhl tohoto potenciálu.

Je to vynikající bruslař s ještě lepším zrychlením. Přesto, že byl na draftu nejmladší hráč, vykazoval už v té době dobrou vyrovnanost a zralost. Hlavním plusem Killorna je jeho skvělá schopnost tvůrce hry s velmi rychlou střelou. Vzhledem ke své postavě hraje celkem fyzický hokej. Několika skauty byl během draftu přirovnáván k Brianu Rolstonovi.

Na posílení a nabrání hmotnosti už zapracoval, ještě to ale není dostatečně natolik, aby byl připraven čelit tvrdším hráčům. Neví se, jak obstojí v těžší soutěži, nicméně herně je teoreticky připraven na NHL.

Pozice: střední útočník
Střílí: levou
Narozen: 14. září 1989
Věk: 22
Výška: 186 cm
Váha: 92 kg
Země: Kanada
Získán: Draftován ve 3. kole draftu 2007 (77. celkově)
Projektován jako: centr druhé řady