«

»

Srp 15

Profil: 8. Nikita Kucherov

Nedávno jsme Vás informovali o přesunu Kucherova z ruské MHL do kanadské soutěže QMJHL, přesněji do klubu Québec Remparts. Jak se tenhle šikovný ostrostřelec vyrovná s přesunem do těžší ligy za mořem? Odpověď na tuto otázku dostaneme až za rok.

Obrovský ruský talent před rokem doslova ovládl Mistrovství světa do osmnácti let. V pouhých sedmi zápasech získal neuvěřitelných 21 bodů, za jedenáct branek a deset asistencí. Stal se nejlepším hráčem turnaje a na krk si pověsil bronzovou medaili. Dokonce se stal i šampiónem juniorky Kontinentální ligy MHL. Kucherov má talent světové třídy, prognózy ale hlásí jisté. Buď bude bodujícím útočníkem v NHL, nebo doživotní hvězda KHL.

Kucherov má velmi rychlou střelu, ruce a je neskutečně kreativní. Bezvadně zakončuje akce, má také vynikající hbitost, díky které se umí bravurně vyhnout obráncům a vytvořit tak prostor pro zakončení. Nikita má potenciál a talent být v budoucnosti hvězdou, jak s tímto darem naloží už je věc druhá.

Má pověst „divera“ – hráče simulující pády. Také nechodí do bojů o puk podél mantinelů, v tomto aspektu hry by byl účinnější, pokud by zesílil a přidal svalovou hmotu. Je nekonzistentní v jednotlivých zápasech. Jako mnoho Rusů i Kucherov má tendenci příliš se soustředit na puk a ne na své spoluhráče, z čehož vyplývají sólové akce.

Pozice: pravé křídlo
Střílí: levou
Narozen: 17. červen 1993
Věk: 19
Výška: 181 cm
Váha: 83 kg
Země: Rusko
Získán: Draftován v 2. kole draftu 2011 (58. celkově)
Projektován jako: skórující sniper