«

»

Srp 13

Profil: 10. Richard Panik

Nejtalentovanější slovenský hráč v našem systému. Loni se připojil k jízdě Norfolku za Calder Cupem, jako mnoho ostatních hráčů hrál svůj první kompletní ročník v American Hockey League. Od Pánika se očekávají velké věci, je jen na něm, jak brzy je uskuteční.

Pánik je mnohými přirovnáván ke svému krajanovi Mariánu Hossovi. V loňském roce se občas hledal, špatné výkony střídal těmi dobrými. Pokud by se hodnotil jen talent samotný, byl by draftován pravděpodobně už v prvním kole. Pracovní morálka už je druhá strana téže mince. Na svůj první rok v AHL měl vcelku dobrá čísla, odehrál 64 zápasů, během nichž vstřelil 19 branek a přidal 22 asistencí. Jestliže bude tvrdě pracovat, má šanci podívat se do NHL poměrně brzy, v opačném případě si počká delší dobu.

Typ hráče, který může porazit téměř kohokoliv v maximální rychlosti. Pánik je neuvěřitelně silný na puku, se schopností dostat se přes obránce spojením rychlosti a síly. Je dobrým tvůrcem hry a dokáže tvrdě vystřelit. Má talent doslova ovládnout hru v útočné třetině, pokud je zdravý a věří si. Ofenzivně nadaný, těžce se odstavuje od puku.

Postavení na draftu podle skautů zapříčinila jeho lenost a špatný postoj ke hře. Po zranění v roce 2009 ztratil kondici a vypadl z formy. Často se kritizuje jeho defenzivní hra, jež je třeba zlepšit. Slabým článkem je i konzistence v jednotlivých zápasech. Pánik je typ hráče, který je mimořádně nadaný, ale je tu i možnost, že se nikdy nedotkne ledů NHL, pokud se nenaučí lépe připravovat a důsledně soutěžit jako profesionál. Ke svému talentu je mnohdy laxní.

Pozice: pravé křídlo
Střílí: levou
Narozen: 1. únor 1991
Věk: 21
Výška: 189 cm
Váha: 98 kg
Země: Slovensko
Získán: Draftován v 2. kole draftu 2009 (52. celkově)
Projektován jako: skórující útočník