«

»

Srp 09

Profil: 15. Dylan Blujus

Po Koekkoekovi náš druhý nejvýše vybraný bek na letošním draftu. Rodák z Buffala má talentu na rozdávání, nikdo ale není dokonalý a i Blujus má pár mušek, které musí vypilovat. Dá se říct, že tělesně by teoreticky mohl být připraven na NHL, na jeho hru a chyby se právě teď podíváme.

Blujus je paradoxně přirovnáván ke Kyle Quinceymu, kterého jsme letos získali za Steva Downieho a obratem se ho zbavili do Detroitu za první kolo draftu. V OHL má za sebou dva roky a v tom posledním se mírně zlepšil. Bodově až tak moc ne, ale hlavně si vylepšil statistiku pravdy +/-, z předešlých –14 se polepšil na +4.

Má excelentní velikost a fyzické vlastnosti, spojené s decentními ofenzivními dovednostmi. Rád se vrhá do útoku k vytváření příležitostí, přičemž ukazuje dobrý instinkt. Ruce má rychlé pro rozdávání a přijímání přihrávek. Je doslova zbraní na přesilové hry, s velkou a tvrdou střelou z první. Dělá skvělá rozhodnutí s pukem v útočné třetině. Ochoten využívat své velké tělo k vyhrávání soubojů o puk podél mantinelů nebo v rozích kluziště. Velmi dobře čte hru a dokáže strávit spousty minut na ledě.

Zvláštní je, že svá skvělá rozhodnutí a přihrávky v útoku nedokáže stejně použít i ve svém obranném pásmu. Náchylný ke špatným přihrávkám v obraně, jenž vedou ke zbytečným protiútokům. V obraně dělá poziční chyby, svou sílu a velikost by také mohl více používat k fyzičtější hře. Celkově je Blujus dobrým ofenzivním obráncem a specialistou na přesilovky, v obraně ale dělá stále mnoho chyb, které je třeba odstranit.

Pozice: obránce
Střílí: pravou
Narozen: 22. leden 1994
Věk: 18
Výška: 191 cm
Váha: 89 kg
Země: Spojené státy americké
Získán: Draftován ve 2. kole draftu 2012 (40. celkově)
Projektován jako: obránce do druhého nebo třetího páru