«

»

Srp 08

Profil: 16. Brian Hart

Urostlých power forvardů není nikdy dost, obzvlášť v našem systému, celkově je tento druh hráčů nedostatkovým zbožím. Hart svými schopnostmi může postoupit na další úroveň, současně ale vykazuje pár otazníků. Po odchodu Ashtona máme opět typově podobného hráče.

Dva roky strávil v nižší soutěži USHS, kde sbíral víc jak dva body na zápas. Letos přijal novou výzvu a pokročil na těžší úroveň do ligy univerzit NCAA, rozhodl se pro hájení barev Harvardu. Byl to jeden z nejlepších přírodních sportovců na draftu, kromě ledního hokeje velmi dobře ovládá i fotbal. Byli bychom ale rádi, kdyby se momentálně soustředil hlavně na hokej. Někteří skauti ho přirovnávají k Davidu Jonesovi, jiní zase k Billu Guerinovi.

Pokud se zaměříme na srovnání s Guerinem, vhodnou shodou je, že oba hráči jsou těžcí bruslaři, kteří se zabývají fyzickou hrou a svou velikostí nezískávají výhodu jen pro sebe ale i pro své spoluhráče a mají temperament. Jeho přednostmi jsou útočné instinkty a silná střela. Využívá společně těžkou střelu z první a také velmi efektivní střelu příklepem. Nebojí se střílet a proto to dělá opravdu často, ale s určitou rozvážností, je doslova hladovým po skórování. Má rychlé ruce a skvěle se uvolňuje, rovněž potvrzuje dobrou koordinaci hokejky a proto je tak úspěšný v dorážkách kolem brány. Je podceňovaným přihrávačem, pohybuje se solidně s pukem do útočné třetiny, kde trpělivě čeká na své spoluhráče aby otevřel hru. Zná své základy a hraje na silné stránky. Celkově je to skvělý atlet s velikostí a sílou, jenž má touhu po tom být lepší a stát se jednou impozantním útočníkem.

Svou velikost by mohl více používat k fyzické hře. Na rozdíl od Billa Guerina musí výrazně zlepšit svou rychlost, jelikož Guerin v osmnácti letech v tomto vynikal. K rychlosti se vztahuje i zrychlení, zlepšit potřebuje zejména první kroky. Je dost chytrý, aby věděl, že jeho hra se bude muset stát méně jednosměrná.

Pozice: pravé křídlo
Střílí: pravou
Narozen: 25. listopad 1993
Věk: 18
Výška: 187 cm
Váha: 98 kg
Země: Spojené státy americké
Získán: Draftován ve 2. kole draftu 2012 (53. celkově)
Projektován jako: power forvard třetího útoku