«

»

Srp 06

Profil: 19. James Mullin

Šikovný centr Mullin, svou hrou mnohdy může připomínat Martina St. Louise, nejen však hrou ale i svou velikostí. Ukázalo se, že malí hráči musí dát najevo srdce, touhu a přírodní dovednosti, nic ale nenahradí to, když máte sílu v nohou a jste výtečný bruslař, abyste se jako malý hráč udržel ve velké lize.

Mullin by mohl strávit minimálně další tři roky na univerzitě v Miami v lize NCAA, z důvodu přidání větší síly a hmotnosti, pak by se mohl časem stát vynikající volbou Blesků. Před lety, přesněji v rozmezí roku 2008 až 2010, vedl bodování prestižního klubu Shattuck, kde mimo jiné začínal budovat svou slávu Sidney Crosby, po boku dalšího talenta Bolts zadáka Kirilla Gotovetse.

Umí skórovat, to je věta, jenž ho nejlépe charakterizuje. Je sice malý, ale zároveň je to velmi rychlý a houževnatý hráč, stejně jako kreativní tvůrce hry a útočník s dobrou koncovkou. Se svým stylem hry dělá ostatní spoluhráče lepšími, než ve skutečnosti jsou.

Hlavním problémem Mullina je jeho velikost, vykompenzovat to proto musí větší vahou a celkovou robustností. Také potřebuje zrychlit své rozhodování s pukem, jeho dlouhé čekání ho čas od času stojí ztrátu puku, jak půjde čas, prostor na manévrování se další úrovní zmenší. Do NHL má ještě dlouhou cestu, ale má skvělou šanci být alespoň pravidelným hráčem na úrovni AHL.

Pozice: střední útočník
Střílí: pravou
Narozen: 24. únor 1992
Věk: 20
Výška: 178 cm
Váha: 75 kg
Země: Spojené státy americké
Získán: Draftován ve 4. kole draftu 2010 (118. celkově)
Projektován jako: skórující centr