«

»

Srp 02

Profil: 22. Artem Sergeev

V ruské reprezentaci, nebo jeho cestovním pase byste jeho jméno četli jako Artyom Sergeyev, současná podoba vyšla z americké zkráceniny. Důležitější než jeho jméno samotné, je jeho potenciál, na který se zaměříme. Držitel stříbrného kovu z Mistrovství světa do dvaceti let má bezpochyby co nabídnout.

Již do třetí sezóny nastoupí Sergeev v dres týmu Val-d’Or Foreurs z juniorské soutěže QMJHL. Minulý rok se objevil v barvách Detroitu Red Wings, kde se snažil vydobýt si kontrakt na Turnaji mladých nadějí v Traverse City. Nepodařilo se mu tak a proto jako nenominovaný na letošní draft a především jako volný hráč podepsal první prázdninový den smlouvu s námi. V budoucnu by se nám mohl vyplatit, stále má ale před sebou spousty práce.

Sergeev je dobře pohyblivý, jeho fyzické parametry by se daly srovnávat s hráči NHL. Umí velmi dobře nahrávat, pohrát si s pukem, jeho smrtící zbraní by mohla být dělová rána od modré, navíc od pravorukého střelce. Svou sílou a nízkým těžištěm je těžké srazit ho k ledu, naopak to využívá k zastavení protihráčů. Pozičně je velmi dobře vyškolen ve vlastní obranné třetině.

Statistiky z QMJHL neodpovídají jeho ofenzivním schopnostem. Vzhledem k své síle není tak fyzický, jak by se jinak očekávalo. Spíše se pohybuje jen na modré čáře, takže hluboké průniky do týla soupeře neočekávejte. Stále je tu možnost, že se vrátí zpět do Ruska. Za sebou má sice už dva roky v zámoří, pořád se ale potřebuje více naučit angličtinu, nejen kvůli svému vlastnímu pohodlí.

Pozice: obránce
Střílí: pravou
Narozen: 20. únor 1993
Věk: 19
Výška: 188 cm
Váha: 98 kg
Země: Rusko
Získán: Podepsán jako volný hráč 1.července 2012
Projektován jako: #5-#6 obousměrný obránce