«

»

Čvc 28

Profil: 25. Alex Hutchings

Po prvním roce (2005) ve svém rodném Burlingtonu měl Alex před sebou blyštivou budoucnost. Na draftu OHL si ho vybrali Barrie Colts a započala jeho další fáze kariéry, není to tak dávno, kdy postoupil do fáze další.

V Ontario Hockey League odehrál rovné čtyři roky, jeho postup do nové soutěže vyvrcholil poslední sezónou, kdy v 68 zápasech rozsvítil sirénu hned 47x, celkově měl pak 47+34. Následoval utrápený rok v ECHL za Floridu Everblades, v tom loňském ročníku ale napravil svou reputaci střelce a podíval se i na pár zápasů do AHL. Příští rok v novém farmářském celku Syracuse Crunch byl měl patřit do základní sestavy.

Hutchings má vynikající rychlost, na svou výšku téměř excelentní. Na člověka, který není zrovna největší, je na velmi vysoké úrovni soutěživosti. Nikdy se nevzdává, opravdu dobře bruslí, střílí hromady branek, hraje dokonce i tvrdě ale přes všechny tyto kladné věci nepřitahuje zrovna moc pozornosti. Obecně se jeho kvality dají shrnout do třech bodů, vysoká rychlost, pracovní etika a hokejové myšlení. Tvrdě pracuje i v místech, kde se právě bojuje o puk a je velmi lehce schopný najít volné místo pro příležitost skórovat. Jako bonus by mohlo být bráno to, že je slušný i ve vlastní třetině, co se defenzivní práce týče, proto se dá využít jak na přesilovce, tak i na oslabení.

Mezi největší Alexovy slabosti patří malý vzrůst a především málo svalové hmoty v horní části těla. Proto není tak úspěšný v osobních soubojích, kdy ho silnější hráči snadno odstaví. Jeho prioritou pro zlepšení by tedy mělo souviset s posilováním a celkovým zesílením. Během draftu ho mnoho skautů přirovnávalo k Bryanu Littlovi, Brianu Giontovi, Chrisu Kunitzovi nebo Chucku Kobasewovi.

Pozice: levé křídlo
Střílí: pravou
Narozen: 7. listopad 1990
Věk: 21
Výška: 178 cm
Váha: 80 kg
Země: Kanada
Získán: Draftován v 4. kole draftu 2009 (93. celkově)
Projektován jako: křídlo druhé až třetí lajny