«

»

Čvc 27

Profil: 26. Nikita Nesterov

Dostáváme se k prvnímu zadákovi v našem žebříčku. Nositel bronzové medaile z Mistrovství světa do osmnácti let z minulého roku sází především na vůdcovské schopnosti.

Rodák z ruského Chelyabinsku hájí barvy tamního mužstva, nikoliv ale Traktoru Chelyabinsk z KHL, nýbrž juniorského mančaftu MHL Belie Medvedi. Ve svém týmu je hlásanou oporou zadních řad, tahounem defenzívy a skutečným lídrem týmu, jenž statečně dotáhl až do vyřazovacích bojů. Pomohl tím nejenom zásluhami ve vlastním pásmu, ale i 31 body ve 41 utkáních (11+20). Nikita je neúnavný dříč, oboustranný zadák, který je dobrý, jak z názvu plyne, na obou stranách kluziště. Svou hrou nepříliš připomíná typického evropského hráče. Dokáže velmi solidně a přesně nahrát z útrob vlastní obranné třetiny do útoku, kde se později i bez obtíží vrhne do boje o kotouč. Má velmi dobrou z prví, což je pro beka jedině pozitivum.

Nikita není příliš velký, není ale ani příliš rychlý tak, jak byste od menšího obránce očekávali. Svou hru potřebuje stále pozvednout na další, vyšší úroveň.

Pozice: obránce
Střílí: levou
Narozen: 28. března 1993
Věk: 19
Výška: 181 cm
Váha: 82 kg
Země: Rusko
Získán: Draftován v 5. kole draftu 2011 (148. celkově)
Projektován jako: obousměrný depth obránce